Ecosia

Ecosia is de groene zoekmachine die klimaatverandering wilt tegengaan. Met Ecosia plant je namelijk bomen met je zoekopdrachten. Dat klinkt net zo mooi als het is. Het werkt namelijk zo: net zoals andere zoekmachines verdient Ecosia geld met het tonen van zoekadvertenties. Het grote verschil is dat Ecosia de opbrengsten gebruikt om bomen te planten waar de mens en natuur ze het hardst nodig hebben.

Plant bomen terwijl je zoekt

Ecosia geeft internetgebruikers de mogelijkheid goed te doen. Door met Ecosia op het web te surfen, steun je boomplantprojecten en draag je een steentje bij in het tegengaan van klimaatverandering. De Ecosia-community plant elke maand miljoenen bomen over de hele wereld op de plaatsen waar de biodiversiteit het sterkst bedreigd is. Hoe meer mensen Ecosia gebruiken, hoe meer bomen ze kunnen planten. Zo eenvoudig is het!

Doorzoek het web, help de planeet

Ecosia biedt een snelle en veilige zoekervaring. Om het vertrouwen te winnen van de gebruikers, zijn ze transparant en publiceren zij maandelijks de financiële verslagen en boomplantrapportages op de website. Dankzij de eigen zonnecentrale van Ecosia en de bossen die zij overal ter wereld hebben geplant, haal je momenteel met iedere zoekopdracht 1kg C02 uit de lucht.

Stel Ecosia in als startpagina of download de app via Apple Store of Google Play.

Ga naar Ecosia.org voor meer informatie.